5 sfaturi pentru un interviu de succes pe Skype

Dezvoltarea tehnologiei ne permite să simplificăm multe domenii ale vieții, iar procesul de recrutare nu face excepție. Din ce în ce mai mulți angajatori se transformă într-un format de interviu online utilizând Skype. În detrimentul timpului salvat, angajatorii pot vorbi cu un număr mare de candidați, extindând astfel intervalul de căutare. Și pentru solicitanții înșiși, aceasta este o mare oportunitate de a economisi timp și bani din cauza lipsei nevoii de a ajunge la birourile companiilor interesate. Pentru a trece cu succes un interviu pe Skype, trebuie să luați în considerare trăsăturile distinctive ale acestui format.

Sfatul numărul 1: pregăti-vă din punct de vedere tehnic

Indiferent de cât de drăguț sună, cele mai multe interviuri pe Skype esueaza din cauza problemelor de conexiune la Internet sau a problemelor hardware ale computerului. Asigurați-vă că verificați conexiunea și dacă există un modem pentru Internetul mobil, lăsați-l la îndemână, astfel încât, dacă este necesar, să vă fi asigurat.

Acordați atenție sunetului. Verificați microfonul și difuzoarele, reglați volumul acestora. În setările programului există o astfel de funcție ca un apel de control către Skype. Cu aceasta veți putea evalua calitatea sunetului pe care îl va auzi interlocutorul dvs. Și se poate întâmpla ca angajatorul să aibă probleme cu echipamentul și nu îl veți auzi bine. În acest caz, nu ezitați să spuneți acest lucru, altfel, din cauza modestății excesive, vă riscați să vă răsturnați impresia de sine însuși cu privire la răspunsul greșit la o întrebare prost văzută.

Un alt punct important este reprezentat de porecla și avatarul dumneavoastra de pe skype. În mod ideal, acesta ar trebui să fie numele și prenumele dvs., precum și fotografia dvs. reală.

Sfatul numărul 2: creati atmosfera potrivită

Este inacceptabil să intri în contact cu un angajator din bucătărie sau dormitor. Chiar dacă apartamentul este un studio, instalați un computer astfel încât patul să nu cadă în vizibilitatea interlocutorului. Profesioniștii vor acorda cu siguranță atenție mediului înconjurător, astfel încât opțiunea ideală ar fi o conversație la birou cu o bibliotecă în spatele dvs. sau un fundal neutru. Și, desigur, trebuie să existe o ordine perfectă în jur.

La fel de important este aspectul tău. Un costum de afaceri cu cravată nu este potrivit pentru un interviu acasă, dar nu trebuie să vă relaxați deloc și să îl înlocuiți cu un tricou.

Pentru a arăta natural și elegant, alegeti o cămașă sau o bluză. Puteți sa va faceti o impresie nu prea buna atunci cand stati în spatele documentelor. Vorbind de documente, asigurați-vă că aveti în fața un CV și descrierea postului. Aceasta este regula bunului simt, pe lângă faptul că vă va ajuta să răspundeți fără întârziere la întrebările angajatorului și, de asemenea, să vă amintiți să clarificați toate detaliile care vă interesează.

Sfatul numărul 3: eliminați distragerile

Persoanele dragi ar trebui să fie avertizate în prealabil cu privire la evenimentul planificat. Este inacceptabil ca altcineva să apară în cadru și să vă distragă atenția cu întrebări irelevante. Dacă în casă există copii sau animale de companie, cereți rudelor să aiba grija de acestia, blocați ușa dacă există o astfel de oportunitate.

Asigurați-vă că eliminați sunetul de pe telefon și opriți toate programele inutile din computer. Nu uitați de filele cu rețele sociale. Sunetele din mesajele care intră în ele sunt destul de recunoscute și angajatorul va face imediat o impresie despre ceea ce veți face în timpul programului de lucru.

Sfatul numărul 4: Repetați

Pentru a vă îngrijora mai puțin despre cum ceea ce sa faceti într-o situație neobișnuită, repetați discuția viitoare. Cereți unui prieten să vă contacteze pe Skype și să aiba rolul angajatorului. Sau înregistrați un videoclip în care răspundeți la cele mai frecvente întrebări în timpul interviurilor. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza unul dintre numeroasele programe care înregistrează videoclipurile dintr-o cameră web. Nu ar fi inutilă înregistrarea ulterioară a convorbirilor cu angajatorul însuși pentru a analiza răspunsurile sale și pentru a trage concluzii pentru viitor.

Pentru mai multă încredere, preînregistrați conversația. Pentru a face acest lucru, mergeți la program cu 5-10 minute înainte de ora stabilită. Încă o dată, examinați cu atenție CV-ul dvs. și parcurgeți răspunsurile presupuse la întrebările angajatorului. Dacă acesta intârzie, nu-l suna mai întâi. Este mai bine să-i trimiteți un mesaj, pentru a nu părea deranjant.

Sfatul numărul 5: arătați emoții naturale

Nu ascunde farmecul personal din cauza formularului neobișnuit al interviului. Aparatul foto reduce deja o parte semnificativă a emoțiilor, așa că nu distrugeți un zâmbet și incercati să vă comportați cât mai natural posibil.

Este important să poziționați camera corect. Nu ar trebui să stea prea aproape, astfel încât întreg ecranul să fie doar fața ta. Reglați distanța astfel încât gâtul și umerii să fie de asemenea în obiectiv. Nu uitați de importanța contactului cu ochii. Pentru aceasta, nu trebuie să vă uitați la imaginea angajatorului, ci în obiectivul camerei web.

Nu trebuie să eviți un interviu prin Skype doar pentru că formatul lui este neobișnuit pentru tine. În plus, încercați să oferiți angajatorului dvs. să vorbească pe Skype. Acest lucru nu numai că vă va distinge de ceilalți candidați, ci vă va permite să faceți mai multe interviuri, extinzând astfel zona de căutare a locurilor de muncă mult visate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *