7 idei preconcepute cu privire la lămâie și beneficiile sale

Oare lamaia chiar ajuta la slabire sau la albitul dintilor? Oare ne poate ajuta sa avem un par mai deschis la culoare? Vei afla in cele ce urmeaza.

Lamaia poate intari organismul. Adevarat. Daca esti foarte racit, poti apela la uleiul esential de lamaie pentru a te vindeca mai repede in mod natural. Lamaia este cea mai buna alegere pentru a omori o multime de germeni. Datorita antioxidantilor si vitaminei sale C, este cea care poate intari sistemul imunitar. Este un excelent antiseptic, antibiotic si antiviral. Alaturi de propolis este o alegere excelenta pentru sanatatea ta.

Lamaia poate atenua petele maro de pe ten. Adevarat. Daca actiunea sa de a albi unghiile nu este inca o certitudine, lamaia are un efect dovedit contra petelor maro de pe ten. Acizii din lamaie au o actiune exfolianta si ajuta la reglarea pigmentarii locale.

Lamaia poate sa deschida la culoare parul. Da, dar atentie. Lamaia nu ilumineaza parul cu adevarat, ci acidul citric din lamaie decoloreaza parul. Dar poate agresa in acelasi timp parul si il poate face sa devina mai uscat. Un lucru bine de stiut- la fel ca si otetul, lamaia poate da mai mult volum parului si il ajuta sa fie cel mai stralucitor.

Lamaia albeste dintii. Fals. Nu rezolvi nimic, se pare, daca iti inmoi periuta de dinti intr-un pahar cu apa si cu lamaie atunci cand vrei sa obtii un zambet Colgate. Lamaia nu are niciun efect asupra albirii dintilor. In plus, aciditatea lamaii ar putea chiar agresa emailul dintilor.

Lamaia poate facilita digestia. Adevarat. Cu cat alimentele sunt mai grase, cu atat avem mai multa nevoie de bila pentru a facilita digestia. Acidul citric din lamaie poate stimula secretia de bila din ficat iar fibrele din lamaie pot facilita tranzitul.

Lamaia te ajuta sa slabesti. Fals. Niciun aliment nu te face sa slabesti. Acidul citric din lamaie ajuta la digerarea lipidelor dar nu le impiedica sa se stocheze.

Lamaia are un efect detox. Adevarat. Stimuland productia de bila, lamaia ajuta organismul sa se purifice. Iar toxinele sunt eliminate mult mai repede.

Lasă un răspuns