Casa de moda VERSACE, cumpărată de grupul Michael Kors

La sfarsitul lunii septembrie, in domeniul fashion-ului a avut loc o miscare surprinzatoare si poate prea putin asteptata tinand cont de renumele si succesul celor de la VERSACE. Casa de moda VERSACE a fost achizitionata de americanii de la Michael Kors, in schimbul sumei de 2.1 miliarde de dolari.

In acelasi timp, compania americana a anuntat ca nu se va mai numi Michael Kors, ci Capri Holdings, grup care are in componenta trei branduri: Michael Kors, Versace si Jimmy Choo. Directorul celor de la Mihcale Kors, John Idol, declara imediat dupa achizitionarea casei de moda Versace, pentru The Guardian, ca acest pas a fost unul foarte important pentru americani, tinand cont de resursele lor, se asteapta ca Versace sa se dezvolte, depasind cifra de afaceri de 2 miliarde de dolari.

Donatella Versace, vicepresedintele grupului Versace a spus ca aceasta mutare reprezinta un moment motivant pentru Versace, fiind mandra ca brandul va ramane foate puternic in domeniul modei, cat si in cultura moderna. Pana a fi achizitionata de Michael Kors, Versace era o companie detinuta intr-un procent de 20% de catre fondul de investitii Blackrock, in timp ce restul de 80% erau impartiti intre membrii familiei Versace.

Casa de moda Versace a fost infiintata in 1978 e catre Gianni Versace si fratele lui, Santo, devenind la scurt timp un model pentru moda italiana, in timp ce pe parcursul anilor a lansat mai multe colectii interesante, incluzand atat vestimentatii elegante, de lux cat si unele vestimentatii mai nonconformiste.

Chiar si asa, casa de moda a trecut prin momente mai rele, in 1997, cand Gianni a fost asasinat, insa dupa cativa ani grei, Versace s-a redresat, aducand in atentia publicului tinute si colectii apreciate, meritul fiind al Donatellei Versace. Vanzarile casei de moda si-au revenit intre anii 2009 si 2016, cand casa de moda a ajuns la o cifra de 668.7 milioane de euro.

Asadar, dupa cum afirmam si mai sus, e de asteptat ca dupa ce Versace a fost achizitionata de catre grupul Michael Kors, vanzarile sa creasca, tinand cont de renumele si succcesul brand-ului Michael Kors din ultimii ani. Cand aducem in discutie renumele companiei Michael Kors, ne gandim la faptul ca importante oficialitati precum Michelle Obama, Catherine Zeta-Jones sau Nicole Kidman aratandu-si simpatia fata de grupul Michael Kors.

Desi grupul Michael Kors este lider in nisa “sic” a produselor ce sunt varfuri de gama, tarifele acestora nu se compara cu cele pe care le intalnim pana acum la Versace, ceea ce inseamna ca o poseta de la grupul Michael Kors are un pret ce variaza intre 200 si 600 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *