Cât timp pierzi pe YouTube?

YouTube-ul este o platformă foarte diversificată pe care putem găsi conținut de orice fel, de la emisiuni TV și până la documentare interesante la care nu te poți opri din privit până ce nu se termină materialul video. Fiind atât de divers, tindem să intrăm în capcana administratorilor de a derula videoclipurile continuu, fără să ne dăm seama de timpul pierdut.

Cei care lucrează la birou au intrat de mai multe ori în această capcană lipsită de productivitate. Cei care practică YouTube-ul ca pe un job și sunt producători de conținut, abordează mai multe strategii pentru a ține cât mai mult timp un utilizator pe conținutul produs de ei.

Este indicat să vă instalați în browser-ul folosit un plugin care să măsoare timpul petrecut pe un anumit site. Personal, am rămas dezamăgit de mine când am observat că am pierdut peste 2 ore stând pe YouTube și uitându-mă la un conținut lipsit de calitate și surprinzător, din afara ariei mele de interes. Au fost două ore lipsite de productivitate, două ore în care puteam munci sau în care puteam produce propriul meu conținut pe care să îl ofer cititorilor.

Suntem cu toții de acord că YouTube-ul este un canal foarte bun și folositor, dar folosit așa cum trebuie. Putem găsi foarte multe tutoriale sau training-uri virtuale care să ne specializeze într-un domeniu, dar totodată putem pierde și foarte mult timp urmărind canale ale utilizatorilor care produc conținut doar pentru a pierde timpul și a impresiona o anumită clasă de utilizatori.

YouTube-ul este al treilea cel mai popular site din mediul online, oferă o gamă largă de conținut și în ultima vreme este și un business adevărat pentru cei mai influenți dintre utilizatori. Această platformă a produs foarte mulți influenceri care mai apoi și-au bazat cariera strict pe YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *