Cele mai bune varietăți de lapte vegetal pentru sănătate

Există numeroase varietăţi de lapte vegetal – de nuci, migdale, de arahide, de cocos, de soia, de orez, de castane, lapte bio de alac….De ce ar trebui să alegi să mizezi pe ele? Pentru că varietăţile de lapte vegetal nu conţin nici lactoză, nici colesterol, un atu de preţ atunci când vrei să ai grijă de sănătatea ta.

În plus, aceste băuturi vegetale sunt slabe în materii grase şi bogate în acizi graşi mono şi poli-nesaturaţi, foarte buni pentru inimă. Nu conţin gluten dar nu sunt foarte bogate în minerale, vitamine sau fier.

Care sunt cele mai bune varietăţi de lapte vegetal pentru sănătatea ta?

Laptele de migdale. Un lapte perfect pentru cei care sunt intoleranţi la gluten. Laptele de migdale nu conţine nici gluten, nici colesterol, nici lactoză. Un avantaj deloc de neglijat pentru corp. Este bogat în vitamina E, este un excelent antioxidant natural care poate preveni cancerul, dar asta nu e totul. Laptele de migdale este foarte bogat în vitaminele A şi D, proteine, omega 6, zinc, calciu, fier magneziu şi fier. Pe scurt, laptele de migdale este mai mult decât excelent pentru organism. Este chiar mai nutritiv şi mai complet decât laptele de vacă.

Laptele de cocos. Nuca de cocos se poate consuma în foarte multe feluri. Uscată, răzuită, proaspătă, sub formă de ulei sau de lapte. Laptele de cocos este excelent pentru sistemul cardiovascular şi pentru copii deoarece are proprietăţi similare cu cele ale laptelui matern. În plus, este foarte bogat în vitamina C, în zahăr natural şi minerale. Are in efect diuretic minunat şi poate facilita tranzitul intestinal.

Laptele de soia. Este cel mai popular dar şi cel mai benefic. Se poate digera foarte uşor şi este cel mai bun pentru cei care suferă din cauza diabetului. Este foarte bogat în nutrienţi precum calciul sau magneziul şi poate diminua nivelul de colesterol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?