Chaos Walking (2021) – un film adaptat după romanul lui Patrick Ness

Doug Liman nu a prea somat. Dupa un Locked Down nu foarte reusit pe Netflix, a venit timpul sa lanseze Chaos Walking insa nici acesta nu pare foarte reusit. In spatele acestei adaptari a romanului lui Patrick Ness se ascunde un scenariu care pare stors din roman. Simtim ca, pentru a condensa totul in mai putin de doua ore de film, nu a fost nimic pastrat pentru a ne atasa de destinul lui Todd si Viola.

Simtim ca personajele nu sunt implicate in poveste, de parca ar pluti deasupra filmului. Toate acestea lasa spectatorul fara capacitatea de a se emotiona de destinul fiecaruia din personaje. Insa vina nu apartine in mod necesar castingului. Tom Holland (Cherry) se regaseste aici ca si cum ar fi fost teleportata, fara sa stie de ce se afla aici si aici intalnim problema. Nici Daisy Ridley nu este ajutat cu personajul sau.

Iata synopsis-ul filmului: Intr-un viitor apropiat, femeile au disparut. Lumea lui Todd Hewitt este populata doar de barbati si cu totii sunt supusi Zgomotului, o forta misterioasa care le dezvaluie gandurile si le permite fiecaruia sa cunoasca gandurile altora. Atunci cand o tanara femeie pe nume Viola aterizeaza pe aceasta planeta in urma unei catastrofe, se afla intr-un imens pericol…Todd jura ca o va proteja insa, pentru a reusi, va trebui sa isi dezvaluie forta interioara si sa dezvaluie secretele sumbre care sufoca lumea in care traieste…

Doug Liman nu are nicio ambitie desi subiectul este unul interesant. Ne multumim sa navigam cu aceste personaje amorfe intr-un univers fara anvergura. Chaos Walking devine astfel depresiv, plictisitor si chiar insipid. Dialogurile sunt extrem de sarace. Din momentul in care personajele se confrunta, suntem in fata unui univers distopian. Cu o distributie talentata si o poveste pasionanta, Chaos Walking ar fi putut fi un film science-fiction reusit insa, din pacate, nu este. Niciun efort nu este depus pentru a transforma aceasta “noua lume” intr-un univers pasionant in care emotia s-ar fi putut resimti.

Lasă un răspuns