Cuba, o țară a contrastelor

Cuba nu este o țară ce se vizitează pentru serviciile oferite turiștilor sau pentru lux. Chiar dacă nu este o destinație ieftină, Cuba de vizitează în special pentru a vedea cum a rămas un popor prins în timp și pentru a avea parte de o vacanță plină de experiențe plăcute și memorabile. Iată principalele atracții.

Havana. Capitala cubaneză oferă o mulțime de atracții de vizitat: vechiul cartier, piața cu cărți din Plaza de Armas, Palacio de los Capitanes Generales și o plimbare relaxantă pe malul mării.

Trinidad. Orașul Trinidad adăpostește o mulțime de clădiri coloniale ce datează din secolul 16 care se pot vizita luând-o pe srăduțele înguste, pavate. Trinidad este un oraș clasat în patrimoniul mondial Unesco.

Plantația de tutun Alejandro Robaina. Vizitează plantația de tutun Alejandro Robaina, creatorul mărcii de țigări Vegas Robaina. Turiștii pot vedea diferitele etape ale producției tabacului considerat unul din cele mai bune din lume. Se recomandă vizitarea plantației între lunile Octombrie-Ianuarie.

Plajele. Playa Azul, la Varadero este cea mai celebră din țară. Cuba adăpostește o mulțime de alte plaje frumoase: Guardalavaca, Playa Paraiso și Playa Sirena. Playa Ancon, în apropiere de Trinidad este o altă plajă populară în rândul turiștilor. Pentru a avea acces la plajele din sudul țării trebuie să te îmbarci pe un vapor.

Santiago. Al doilea cel mai mare oraș din Cuba, Santiago trebuie vizitat în luna Iulie când se organizează Carnavalul (24 iunie – 26 iulie).

Palacio del Valle, Cienfuegos. Un palat frumos construit în anul 1917 în stil oriental unde turiștii au posibilitatea să bea un pahar pe terasă și să profite de panorama superbă.

Parcul Natural Topes de Collantes. Situat în apropiere de orașul Trinifdad, la 700 metri altitudine, turiștii pot face drumeții în acest parc sau să se bălăcească în cascadele superbe. De văzut: cascadele El Nicho.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?