Cum să înlături anxietatea câinelui tău

O calatorie lunga cu masina, sunetul ingrozitor al aspiratorului, o ploaie torentiala cu tunete si fulegere? Toate acestea pot declansa o stare de anxietate pentru cainele nostru, mai ales daca este expus des la asemenea sunete, iar noua cu siguranta nu ne place sa ne vedem animalul iubit comportandu-se de-a dreptul ciudat. Atunci cand un caine intra intr-o stare de anxietate, fiecare muschi din corpul sau se contracta simultan, iar acest lucru ii face sa fie foarte reticienti si speriati la orice forma de miscare din jurul lor.

Fobiile de zgomot pot aparea oricand in viata cainilor, insa acestia sunt predispusi mai ales cand sunt pui. Practic, de la un simplu foc de artificii, cainele nostru poate deveni de-a dreptul instapimantat de sunetul cuportului cu microunde sau al televizorului.

Ce putem noi face pentru a reduce la minim aceasta problema?

Pune muzica in casa
Daca stiti ca urmeaza sa dati o petrece acasa cu multi invitati, sau ba din conta, urmeaza o sarbatoare nationala si se vor auzi puternic focurile de artificii, cel mai bine ar fi sa va pregatiti cainele din timp pentru a nu avea surprize neplacute ulterior. Puteti sa redati muzica inainte, iar cu siguranta cainele nu va fi luat prin surprinedere atunci cand vor ajunge invitatii. De asemenea, puteti face acelasi lucru si atunci cand doriti sa faceti o excursie mai lunga cu masina.

Fii atent la energia statica
Cel mai adesea vei observa ca animalul tau de companie va deveni mai anxios cu putin timp inainte de a se declansa o furtuna. Acest lucru este datorat de acumularea succesiva de energie statica in aer, iar el poate sa se fereasca de orice tip de interactiune, ascunzandu-se in baie sau sub pat. Un remediu? Tot ce trebuie sa faceti este sa stergeti cainele cu o foaie uscata pentru a descarca energia acumulata.

Imbraca cainele cu haine speciale
Acum nu mai pare asa ciudat sa ne imbracam cainele. Pentru a ajuta cainele sa nu mai fie asa anxios, putem sa ii cumparam o vesta pe care sa o poarte, iar la fel cum imbracam un bebelus pentru a se simti mai confortabil, asemenea va fi si la caine, mai ales ca va simti in permanenta o imbratisare reconfortanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *