De ce preferă oamenii site-urile de știri în detrimentul ziarelor?

Zi de zi, pe rafturile tonetelor care odinioara erau la mare cautare se regasesc din ce in ce mai putin ziare si reviste. Oamenii prefera astazi sa citeasca stirile in mediu online, pentru a fi la curent cu toate noutatile din intreaga lumea.

Randurile de mai jos contin cele mai importante motive pentru care internautii incep sa uite de ziarele tiparite!

Gratuitate
In primul rand, site-urile de stiri online sunt gratuite, spre deosebire de ziare. Chiar daca revistele si ziarele tiparite au preturi foarte mici, putini sunt cei care le mai cumpara, intrucat este mult mai usor sa se trezeasca dimineata si sa acceseze site-urile preferate decat sa coboare pana la toneta din colt.

Stiri in timp real
Un alt motiv pentru care oamenii din secolul XXI prefera sa se informeze din mediul online este pentru ca aici, spre deosebire de ziare, pot gasi stiri updatate in timp real. Jurnalistii profita de acest avantaj pe care il au pentru a scrie noutati despre meciurile de fotbal in timp real sau de a updata site-urile cu cele mai noi informatii despre accidente sau decizii guvernamentale, fiind constienti ca publicul lor nu poate astepta pana a doua zi pentru a fi informat.

Site-urile cu stiri, disponibile 24/24
Spre deosebire de ziarele traditionale, site-urile cu stiri sunt disponibile 24/24, in fiecare zi a saptamanii. Internautii au astazi nevoie sa fie la curent cu tot ce se intampla in tara si in lume in permanenta, nemaiputand astepta pana la tiparirea ziarelor.

Usor de citit
Un alt motiv pentru care oamenii aleg sa citeasca stirile in mediul online este pentru ca site-urile sunt cerate astfel incat sa fie usor de citit si de urmarit. Titlurile sunt bolduite, iar informatiile importante din corpul articolelor sunt fie colorate, fie bolduite si ele, pentru a sari in evidenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *