De ce să vizionezi Dumbo, filmul care te va face să te simți din nou copil

Filmul lui Tim Burton, Dumbo, a ajuns de curand in cinema. O adaptare a versiunii din anul 1947, Dumbo va fi cu siguranta un film pe placul tau, te va face sa te simti din nou copil. Realizat de Tim Burton, filmul il pune in scena pe Colin Farell in rolul lui Holt Farrier, un fost angajat al circului detinut de fratii Medici. Acesta s-a inrolat mai apoi in razboi de unde s-a intors fara un brat insa cu ambitia ramasa intacta. Isi regaseste copiii, insa nu si sotia, decedata recent. Deoarece circul are probleme financiare, este in pragul falimentului, caii au fost vanduti, Holt decide sa se ocupa el de circ.

Misiunea sa este aceea de a dresa elefantii. Unul din elefanti, Madame Jumbo, este insarcinata si urmeaza sa dea nastere unui elefantel cu urechi enorme. Ai ghicit, este vorba despre Dumbo. Iata de ce ar trebui sa vizionezi si tu acest film.

Emotia este intacta. Chiar daca exista cateva deosebiri fata de desenul animat original, emotia este aceeasi, este intacta, mesajul pe care realizatorii vor sa il trimita este acelasi ca in urma cu multi ani. Povestea lui Dumbo nu este singura emotionanta deoarece filmul evoca si alte teme precum lipsa mamei, relatia dificila tata-fiu, gelozia in cuplu sau obsesia modernitatii.

Realizarea este splendida. Filmul dureaza in jur de doua ore si, in acest timp, aproape uitam ca elefantii nu pot zbura de fapt. Decorurile sunt reale, actorii sunt reali, imaginile de sinteza sunt splendide.

O critica a lumii actuale. La mai bine de 70 de ani de la lansarea desenelor animate originale, Dumbo a stiut sa actualizeze un clasic al universului Disney care propune o viziune critica a societatii actuale. In vizor se afla consumerismul si obsesia modernitatii. Dreamland Circus este un circ high-tech cu atractii de tip montagne – russe, divizat in zone tematice in care putem gasi produse derivate din mascotele parcului printre care bineinteles Dumbo. Filmul scoate in egala masura in evidenta cruzimea asupra animalelor de la circ, a circurilor care propun spectacole cu animale. Iata un film care va fi cu siguranta pe placul celor mici si celor mari deopotriva.

Lasă un răspuns