Google Pixel 3a și Pixel 3a XL – tot ce știm până în acest moment

Google se pregateste sa lanseze declinarile light si mai ales mai ieftine ale ale modelului Pixel 3 : Pixel 3a si Pixel 3a XL. Deocamdata nu stim foarte multe lucruri despre aceste doua versiuni insa stim ca vor face parte din gama mid range.

Google se pozitioneaza deci in segmentul Premium cu cele doua modele ale sale, Pixel 3 si Pixel 3 XL insa aceste doua telefoane, Pixel 3a si Pixel 3aXL sunt clasate in gama mid range. Pretul va fi fara indoiala principalul punct forte al acestor doua telefoane.

Pret si data lansarii. Google Pixel 3a, modelul din gama mid range a versiunii Pixel 3 va fi vandut la pretul de 450 de euro in Europa. Un tarif destul de agresiv care ne duce cu gandul la pozitionarea lui Nexus 5 in momentul lansarii. Pentru versiunea XL, pretul de 597 de dolari este destul de mare conform mai multor pareri. Google Pixel 3a va fi disponibil in culorile negru, alb si violet precum si o posibila culoare « iris » (un amestec de albastru si de violet) incepand cu primavara anului 2019.

Performante. Pixel 3a si Pixel 3aXL urmeaza sa beneficieze ambele de un SoC tot din gama mid range iar acest lucru se va simti fara indoiala la nivelul performantelor. Ramane de vazut in ce masura. Pentru moment, zvonurile tind spre un Snapdragon 670 pentru versiunea Pixel 3a si Snapdragon 710 pentru versiunea Pixel 3a XL. Aceste sisteme de explorare propun o serie de performante corecte fara sa fie insa echivalente cu Snapdragon 845 de care beneficiaza Pixel 3/XL.

In ceea ce priveste performantele foto, cele doua modele vor beneficia de o camera foto de 8MP si de un senzor foto principal de 12 MP. Nu se stie inca daca Google va folosi acelasi senzor IMX 363 ca in cazul modelelor Pixel 3 clasice. Designul va fi apropiat de cel al lui Pixel 3. Materialul folosit este policarbonatul extrem de robust, mai premium dar si putin mai fragil. In schimb, utilizatorii vor putea profita de o mufa jack de 3,5 mm care in cazul Pixel 3 a disparut definitiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?