Hrișca, noul ingredient sănătos din farfuria ta

Se pare că hrişca, un ingredient sănătos foarte în vogă în ultima vreme pentru tot felul de preparate, este o pseudo-cereală care mai are încă foarte multe lucruri de spus şi de oferit. De ce ar trebui să alegi să o consumi şi tu?

Este delicioasă. Hrişca are o savoare fină de alună şi se poate folosi în tot felul de preparate gurmande. Se poate prepara cu ajutorul ei galete, risotto, prăjituri, tarte, se pot prăji boabele în tigaie pentru a se prepara cu ele salate sau paste… Se poate combina cu o altă pseudo-cereală foarte celebră-quinoa şi se potriveşte de minune cu carnea albă sau cu crudităţile. În versiune dulce se poate degusta alături de iaurt, de fructe uscate şi de fulgi de ovăz.

Nu e deci de mirare faptul că toate vedetele au adoptat-o deja. Dar şi cei care iubesc să gătească sănătos şi delicios în acelaşi timp.

Este dietetică. Hrişca este foarte bogată în aminoacizi esenţiali, nu are gluten, se poate digera foarte uşor şi este plină de vitamine şi de minerale. Are un aport de calorii foarte slab şi un aport de fibre foarte important. Deci are toate resursele necesare pentru o digestie optimă.

Vitaminele sale din grupa B sunt indispensabile pentru sistemul cardiovascular şi pentru sistemul nervos dar sunt aliate de nădejde şi pentru podoaba capilară. Hrişca mai este foarte bogată în fosfor, magneziu, calciu şi potasiu.

Iar hrişca, deoarece nu conţine gluten, este cea mai bună idee pentru cei care sunt intoleranţi la gluten. Este cea mai bună alternativă la cerealele şi la făina cu gluten.

În plus, hrişca are o mare putere detox, datorită ceaiului cu hrişcă, pe numele său, Sabacha. Lasă la infuzat boabe de hrişcă prăjită şi bea băutura obţinută înainte de fiecare masă pentru drena toxinele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?