Oamenii sunt prea ușor manipulabili

Încă de mic am avut o pasiune foarte puternică, și-anume mereu mi-a plăcut să studiez cât mai mult oamenii. Pot spune că aș fi putut să fiu un psiholog foarte bun dacă aș fi înclinat spre această meserie. Din fericire am rămas la stadiul de pasiune pentru că, punând în balanță asta și celelalte lucruri pe care le adoram, celelalte au cântărit puțin mai greu din toate punctele de vedere. Dacă m-aș fi făcut psiholog probabil n-aș mai fi fost aici în acest moment să scriu articolul ăsta, dar aici e alt subiect.

Așadar, în pasiunea mea de a analiza cât mai mult comportamentul oamenilor (de reținut e că m-am axat pe comportament și felul lor de a fi, nicidecum pe biologie, n-am habar cum stă treaba cu organele și restul acestor lucruri plictisitoare) am descoperit treburi destul de interesante despre oamenii din jurul meu.

Una dintre cele mai importante concluzii la care am ajuns, experimentând destul de mult astfel încât să am o certitudine de 100%, e că oamenii sunt prea ușor manipulabili. Mai exact spiritul de turmă a rămas încă puternic în noi și se pare că puțini reușesc să iasă din această turmă pe care tot noi am creat-o și să răzbată, să facă ceva diferit față de restul lumii și să se evidențieze într-un oarecare fel.

Sfatul pe care vi-l pot da, deși trebuie să rețineți e că nimeni nu vă poate spune ce trebuie să faceți și e ok să faceți doar ceea ce credeți că e ok pentru voi și că vă face să ieșiți măcar puțin în câștig, indiferent de ce e vorba, e să încercați să fiți diferiți. Uitați-vă la majoritatea oamenilor, toți par la fel și nimeni n-are succes. Dacă voi ați fi diferiți înseamnă că atenția lor e la voi. Dacă atenția lor e la voi lucrurile n-au cum decât să meargă bine, în avantajul vostru. Mai departe descoperiți singuri ecuația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *