Probleme de concentrare? Încearcă tirozina, un supliment ieftin și sigur

Stii cum e cand nu te poti concentra. Mai ales daca esti la munca. Si mai ales cand ai ceva important de terminat si termenul-limita te preseaza. Ce faci in cazul asta, cand nici cafeaua si nici apa rece pe fata nu te mai ajuta? Sau ce faci cand trebuie sa fii atent in chestiuni de zi cu zi, de la condus pana la chestiuni familiale sau chiar pana la concentrare atunci cand faci fitness.

Baza e un stil de viata echilibrat, cu atentie la hrana, odihna si nivelul de stres. Sunt insa cazuri in care nici asta nu e de ajuns. Simti ca e nevoie de ceva in plus.

O solutie pentru tine poate fi sa apelezi la suplimentul nutritiv denumit tirozina (sau tyrosina). Este unul dintre cele mai bune, ieftine si sigure solutii cand ai nevoie de un impuls la capitolul concentrare.

Ce e tirozina? Ceva destul de simplu, un aminoacid care se poate obtine din orice contine proteine, de la carne si lapte pana la cereale si mazare. Nimic nenatural sau medicamentos, doar un supliment descoperit inca din 1864 in proteina din lapte. Nu este nici macar unul dintre aminoacizii esentiali (cei fara de care corpul nu poate functiona), dar este foarte important pentru plusul de performanta intelectuala (chiar si fizica), mai ales in conditii dificile.

Principalul sau rol care ne intereseaza in cazul asta este acela de a produce dopamina (substanta placerii), care la randul sau ajuta la producerea adrenalinei.

Asta nu inseamna ca daca iei tirozina vei capata o indrazneala fara margini si vei vrea imediat sa sari cu parasuta sau lucruri de genul asta. Nu, insa vei simti sigur, cam intr-o jumatate de ora, efectele sale: O concentrare sporita si o crestere a capacitatii de a gandi datorata cresterii nivelului de neurotransmitatori precum dopamina si epinefrina. Cat tine: Depinde de persoana, insa cel putin cateva ore.

Un lucru care s-ar putea sa te ajute daca obisnuiesti sa mai bei ocazional alcool: Oamenii care iau tirozina nu doar ca isi revin mai usor din mahmureala dar se si concentreaza mai bine in timp ce lupta cu ea.

Capacitatea asta crescuta a creierului de a face fata factorilor care pun presiune asupra sa se reflecta si intr-un alt domeniu: Acela al luptei cu stresul si al reglarii starii de spirit in care te afli. E foarte utila, mai ales pentru persoanele predispuse la stres sau pentru cele care pur si simplu trec printr-o perioada mai dificila si solicitanta a vietii lor.

Asa cum s-a spus si mai sus, te ajuta si daca faci sport. De cate ori ti-ai dat seama ca mergi la sala si pur si simplu nu te poti concentra sa iti faci exercitiile asa cum trebuie, sa simti miscarile si sa te bucuri de antrenament?

Pe scurt, tirozina e un supliment foarte-foarte util, intr-o multime de situatii: Daca studiezi si ai nevoie de concentrare, daca vrei sa-ti faci munca asa cum trebuie, in conditii de varf, daca vrei sa iti cresti performantele la sala sau chiar daca esti intr-o stare mentala proasta sau nesatisfacatoare si ai nevoie de un mic impuls.

La urma urmei, e ieftina (doar cateva zeci de lei, maxim 100 pentru o cutie care iti ajunge minim o luna) si usor de administrat (1-2 capsule sau pastille) cu putina apa, dupa masa. Nu risti nimic insa s-ar putea sa descoperi ca ai gasit ceva de mare ajutor pentru viata ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *