Ragnarok: Să urmărim acest serial norvegian marca Netflix?

Dupa Germania, Spania, Franta, Italia sau Danemarca, Netflix a dezvaluit prin ianuarie-februarie serialul sau norvegian, Ragnarok. Ocazia perfecta de a ne scufunda in mitologia nordica. Deoarece numerosi sunt cei care se intreaba daca acesta este un serial ce merita sa fie urmarit, am decis sa raspundem la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

Nu ai timp sa te plictisesti pe Netflix. Dupa The Witcher si You, dezvaluite in timpul vacantei de Craciun, platforma continua sa dezvaluie sezoane noi si seriale noi inca de la inceputul lunii ianuarie. Daca ai vizionat deja nou sezon al serialului Sex Education iata un nou serial care ar putea sa iti fie pe plac, Ragnarok.

Esentialul serialului Ragnarok

Creat de: Adam Price.
Actori: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas si Emma Bones
.
Format: 6 Episoade de 50 minute.

Difuzare: Sezonul 1 este disponibil pe Netflix.

In mitologia nordica Ragnarok semnifica sfarsitul lumii si batalia finala dintre Zei si Uriasi. Magne, fratele sau Laurits si mama lor se reintorc in Edda, oraselul din Norvegia pe care l-au parasit in urma cu cativa ani dupa moartea tatalui lor. La scurt timp de la sosirea lor in orasel, Magne incepe sa isi descopere o serie de puteri stranii.

Cu aceste seriale europene, Netflix ne surprinde de cele mai multe ori dar ne si impresioneaza deoarece majoritatea sunt extrem de reusite. Chiar daca niciuna nu a reusit sa se ridice la nivelul serialului Casa de Papel in termeni de succes, exista cate unul pentru toate gusturile – The Rain, Elite sau Dark. Dar Ragnarok? Platforma ne lasa sa intelegem inca din trailer ca serialul va vorbi despre un grup de adolescenti care trebuie sa faca fata unor schimbari climatice stranii care anunta sfarsitul lumii.

Serialul este deci adresat in primul rand adolescentilor

Este centrat pe Magne, un adolescent dislexic. Atunci cand se reintoarce in Edda, orasul copilariei sale, isi va descoperi puteri stranii si va fi amenintat de una din cele mai puternice familii din oras. Mitologia este rapid depasita de problemele adolescentine.

Pe scurt, Ragnarok nu este nici o deceptie totala, nici o reusita. Regret faptul ca mitologia nu este explorata mai mult. Dar cu siguranta Ragnarok este un serial care va atrage multora atentia, va fi urmarit de un numar mare de persoane.

Give a Comment