Sfaturi pentru o grădină de invidiat

Uneltele, spatiul sau locatia gradinii pe care o deti, nu ar trebui sa te preocupe, deoarece acestea sunt doar cateva aspecte de care sa te ocupi abia dupa ce ai inceput sa iti construiesti gradina exact asa cum doresti. Stim ca toata lumea ofera sfaturi de gradinarit, care mai de care, insa nu toate sunt atat de benefice pentru plantele tale.

Sfaturile noastre, nu includ nici un fel de substante chimice sau care pot dauna solului, ci mai degraba, fac referire la modul de organizare a gradinii si la modul in care o poti lucra in asa fel incat sa ai niste rezultate cat mai bune fara sa ai momente dificile in care faci asta.

Sfaturi practice pentru o gradina cat mai frumosa

Plantele, trebuie puse in ordinea importantei lor dar si in functie de inaltmie. Nu te apuca sa plantezi diferite plante care sunt foarte inalte chiar de unde incepe cararea in gradina, deoarece este o greseala destul de mare si pe care o fac multe persoane. Este necesar sa le pui la capatul gradinii deoarece doar asa te vei asigura ca cele mici si frumoase iti ofera frumosetea lor in intregime, nefiind acoperite absolut deloc.

Toamna, este cel mai bun anotimp in care poti avea grija de solul gradinii tale, motiv pentru care iti recomand sa il fertilizezi cat poti de mult. Cea mai buna modalitate este sa pui balegar putrezit pe intreaga suprafata dupa care sa faci la fel insa de data aceasta cu frunze putrezite de la padure. Bineinteles, acest lucru trebuie facut la final atunci cand gradina ta trebuie lasata in pace deoarece iarna este foarte aproape. In ambele cazuri, solul va avea parte de un numar foarte mare de beneficii precum doar substante naturale si benefice.

Jardinierele si stropitoarele colorate sunt doua lucruri care nu ar trebui sa iti lipseasca din gradina pe timp de vara. Jardinierele sunt pentru a putea planta cat mai multe plante in asa fel incat sa fie aranjate dupa tipul gradinii. De asemenea, ele mai pot fi ingrijite si foarte usor, fara sa depui mare efort datorita acestora, iar astfel te vei putea simti mult mai imapcat cu situatia ta privind propria ta gradina.

In schimb, stropitoarele colorate, sunt recomandate pentru a crea o pata de culoare in gradina, in special pe timp de vara si bineinteles, pentru a avea grija de intreaga ta recolta cat mai usor si practic.

Dupa cum se poate stii, multe persoane au incercat sa se axeze si pe culorile gardului sau ale mobilierului de gradina. Uneori acestea pot fi verzi, insa cea mai buna alegere este sa optezi pentru un alb sau pentru un negru, acestea fiind singurele culori acceptate. 

Concluzie

Incearca sa le pui pe toate in aplicare deoarece sunt doar cateva iar lista lor este cu mult mai lunga, insa acestea am considerat ca sunt cele mai importnte si care merita atentia ta. Bineinteles, in asa fel incat gradina ta sa aiba cele mai multe avantaje, deoarece nu trebuie sa le pui in aplicare in totalitate, pentru ca tu iti cunosti gradina cat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *