Top 5 alimente japoneze de adoptat în viața ta

Fiecare varietate de gastronomie are particularităţile sale, savorile sau reţetele sale tipice. Dar mai ales are ingredientele sale tipice care o fac unică. Bucătăria japoneză este exemplul perfect pentru faimosul regim Okinawa care este considerat unul din cele mai bune din lume.

Acest statut se datorează mai ales unor alimente pe care japonezii le consumă zilnic. Iată care sunt alimentele de bază care ar trebui să facă parte şi de la tine din meniu. Şi care sunt şi foarte benefice pentru sănătate.

Orezul. Un aliment de bază din meniul japonezilor, pe care îl consumă zilnic. Faţă de Europa unde cea mai consumată cereală este grâul. Mai ales sub formă de pâine. Dar japonezii nu prea consumă pâine. Preferă orezul care este fără gluten şi care se poate digera mult mai uşor. În plus, conţine vitamine din grupa B, proteine şi fibre.

Ceaiul verde. Este cea mai consumată băutură din Asia sau din Japonia. Băutura „imortalităţii” sau a unei siluete perfecte este foarte bogată în flavonoizi şi antioxidanţi foarte puternici. Poate să scadă nivelul de colesterol rău, să prevină accidentele vasculare cerebrale, să protejeze inima, este un puternic antiviral şi te ajută să slăbeşti.

Soia. Dacă vorbim despre bucătăria japoneză, ne gândim iremediabil la soia. Se poate consuma sun formă de germeni, în salate, sosuri, tofu, tempeh, sub formă de lapte, seminţe sau aluat-miso…Şi nu e de mirare. Este cea mai bună alternativă la carne, nu conţine colesterol, ci doar acizi graşi de cea mai bună calitate.

Algele. Aici vei găsi cea mai mare varietate de alge. Algele sunt foarte bogate în vitamine şi proteine, dar şi minerale. Te ajută să lupţi contra cancerului dar şi contra diabetului, bolilor cardiovasculare datorită antioxidanţilor, fitosterolilor sau fibrelor pe care le conţin.

Ghimbirul. Un alt mare clasic din bucătăria japoneză. Este cel mai bun pentru sfera digestivă, favorizează circulaţia şi te ajută să lupţi contra frigului.

Lasă un răspuns