Utilizarea unui anti-virus

Tot mai des aud oameni care spun că nu au nevoie de antivirus. Că e inutil, încetinește calculatorul și îi deranjează scanările. Nu știu când au încercat aceste persoane un antivirus ultima oară, dar le dau dreptate. Exact așa este. A fost. Acum vreo 10 ani, pe vremea lui Millenium.

În ziua de astăzi, chiar nu merge fără un antivirus bun. O dată să prinzi un virus și îți pare rău pentru toți anii în care ai riscat. Pe internet e plin de recomandări și topuri, cele mai bune, cele mai slabe soluții antivirus, cerințe de sistem și cam orice ar interesa pe cineva. Cele mai bune, au și cerințe slabe în general.

Mai nou nici nu trebuie furate de pe internet, se oferă licențe gratuit, periodic. Nu am înțeles chestia asta, dar de vreo doi ani, sunt protejat și cu suport din partea lor. Dacă nu vă interesează toate opțiunile, sunt și variante free, la fel de bune, dar fără opțiuni gen wallet. Nu prea utile, în general.

Ultima oară când am avut probleme cu virușii, a fost acum vreo 5 ani, când am colectionat vreo 5000. Am stat la scanare cred că aproape zece ore, până porneam calculatorul așteptam mai mult de 20 de minute, iar închiderea ma găsea în pat. În decursul timpului am prins și câțiva viruși interesanți. Ba îmi deschideau dvd-rw, ba îmi schimbau poza pe ecran. Alții au fost răi, îmi porneau calculatorul noaptea, trimiteau mesaje fără să știu sau îmi stergeau fișiere.

În ultima vreme am grijă să navighez doar pe site-uri mari, cunoscute. Problemele au cam dispărut, dar tot mai primesc câte o notificare de la antivirus. Internetul e destul de periculos, dar în același timp tot mai sigur. Oamenii au înțeles necesitatea protejării datelor și profită pe seama asta, vânzând protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *