Vitamine pentru femei după vârsta de 30 de ani

Fiecare femeie cu vârsta de peste 30 de ani ar dori să-și prelungească tineretea, să-și păstreze frumusețea și să evite problemele de sănătate. Luarea de vitamine vă poate ajuta corpul să reziste proceselor negative cauzate de vârstă. Până la vârsta de 30 de ani, schimbările în corpul feminin apar datorită slăbirii sistemului imunitar și a nivelurilor hormonale și încetinirea proceselor de reînnoire celulară. Aceasta se datorează vârstei și funcției de reproducere a femeilor. Sarcina și nașterea, alăptarea sunt factori puternici de stres pentru corpul feminin, duc la o deficiență a nutrienților și slăbesc sistemul imunitar. Preparate speciale care conțin vitamine pentru femei și oligoelemente esențiale, permit umplerea lipsei de nutrienți în organism și normalizarea proceselor metabolice. Pentru prevenirea problemelor de sănătate pentru femei este de dorit să se ia vitamine pentru imunitate. Acest lucru va permite organismului să reziste în mod activ la dezvoltarea bolilor cu care se confruntă femeile după varsta de 30 de ani.

Vitamine pentru femei: prevenirea bolilor legate de vârstă

După cum s-a menționat mai sus, procesele asociate cu sarcina și nașterea unui copil slăbesc foarte mult corpul feminin, ceea ce duce la epuizarea acestuia. În combinație cu schimbările legate de vârstă, multe femei aflate la vârsta adultă se confruntă cu următoarele probleme:

 • Oboseală și slăbiciune. Dacă, în același timp, o femeie lucrează mult și nu are suficient somn în mod regulat, neglijează vitaminele, oboseala se poate transforma în sindrom de oboseală cronică.
 • Dureri de cap constante (migrene).
 • Reducerea elasticității pielii. Pielea devine uscată și subțire, predispusă la riduri și susceptibilă la iritație. Unghiile și părul devin fragile.
 • Întreruperea echilibrului hormonal în organism. Odata cu varsta si cu o deficienta de vitamine, organele interne nu mai pot produce hormoni in cantitatea necesara pentru organism.
 • Tulburările hormonale și lipsa vitaminelor pot afecta funcția reproductivă, pot duce la probleme de concepție, precum și probleme în timpul sarcinii.
 • Vitaminele ajută la normalizarea ciclului menstrual și minimizează senzațiile neplăcute și dureroase.
 • Vitaminele și iodul sunt esențiale pentru funcționarea normală a glandei tiroide și pentru prevenirea bolilor acestui organ. După varsta de 30 de ani, femeile ar trebui să fie examinate în mod regulat de către specialiști și să controleze activitatea sistemului endocrin.
 • Anemia apare atunci când există o lipsă de vitamine și deficit de fier în organism. Acest lucru duce la oboseală crescută, iritabilitate constantă și tulburări de somn.

Vitaminele pentru imunitate cresc rezistența corpului. Acestea previn bolile și ajuta corpul să facă față răcelii frecvente și infecțiilor virale.

Vitamine și oligoelemente pentru femeile după varsta de 30 de ani

Vitaminele ajung in corp cu ajutorul alimentelor, dar ritmul modern al vieții, tulburările constante de alimentație, utilizarea alimentelor convenționale și alimentelor conservate conduc la o deficiență a nutrienților. Pentru a rezolva această problemă, au fost dezvoltate multe complexe cu multivitamine cu conținut ridicat de microelemente, de care corpul feminin are nevoie. Înainte de a lua preparate cu multivitamine, este necesar să se consulte un medic, deoarece combinația dintre diferite vitamine și minerale poate avea propriile caracteristici:

 • Calciul nu este absorbit de organism fără vitamina D. Și femeile pierd o cantitate mare din acest element în timpul sarcinii . Ca rezultat apar oase, dinti si unghii fragile.
 • Vitamina K este responsabilă pentru coagularea celulelor sanguine.
 • Borul vă ajută să rămâneți puternici.
 • Ar trebui să luați impreună, vitaminele A și E, ceea ce le va permite să fie mai bine absorbite de organism. În acest caz, un exces de vitamina A în combinație cu fumatul crește riscul de apariție a cancerului.
 • Vitamina C este principala vitamină pentru imunitate. De asemenea, facilitează absorbția fierului de către organism și reduce efectele nocive ale fumatului.
 • Cromul restabilește metabolismul carbohidraților în organism.
 • Zincul nu este absorbit fără vitamina A. În combinație cu fierul, zincul stimulează creierul și îmbunătățește memoria și atenția.
 • Vitamina B consolidează în mod activ sistemul nervos și ajută la combaterea stresului. Ajută corpul să absoarbă cuprul, manganul și seleniul.
 • Consumul de calciu și fosfor stimulează procesul de construcție celulară. Acestea sunt elemente esențiale ale unui complex de vitamine pentru femeile dupa varsta de 30 de ani, deoarece rezervele lor naturale în organism încep deja să se epuizeze.

Vitaminele A, B și C ajută organismul să reziste în mod activ procesului de îmbătrânire. În combinație cu potasiu, calciu, seleniu și zinc, ele stimulează procesul de reînnoire celulară și, prin urmare, prelungesc tinerețea corpului. De asemenea, elementele enumerate consolidează sistemul imunitar.

Atunci când se iau preparate cu multivitamine, trebuie avut în vedere faptul că, consumul de cafea și băuturi alcoolice afectează în mod semnificativ absorbția vitaminelor, ajută la eliminarea substanțelor nutritive din organism.

Vitamine pentru întărirea sistemului imunitar și a sănătății reproductive

O femeie după varsta de 30 de ani, dacă planifică un copil, ar trebui să acorde atenție activității sistemului reproducător și consolidării sistemului imunitar. Acest lucru se datorează unei scăderi a producției de hormoni și unei slăbiri a apărării naturale a organismului împotriva infecțiilor. În acest caz, femeile vor fi ajutate prin luarea de vitamine pentru imunitate, pentru a normaliza nivelurile hormonale:

 • Vitamina B9 (acid folic) este esențială pentru sarcina normală și dezvoltarea copilului. Cerință zilnică: 400-600 mg.
 • Vitamina E (tocoferol) este responsabilă pentru libidou, crește elasticitatea mușchilor. Rata zilnică: 10-15 UI.
 • Vitamina A. Administrarea zilnică: 3000-3300 UI.
 • Vitamina B1 (tiamina) intareste sistemul nervos.
 • Vitamina B2 (riboflavină).
 • Vitamina B6 (piridoxină).

Înainte de a lua preparate pe bază de vitamine, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră, care vă va prescrie anumite vitamine și minerale, precum și să vă calculați doza necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *